Politieke wiskunde: verliezen en toch winnen?

5 april 2022

Want verliezen doe je als je als partij voor de tweede opeenvolgende keer niet in de Raad gekozen wordt.

Samen met mij hebben 453 mensen op een van de negen kandidaten voor de PvdA gestemd. Onze oprechte dank daarvoor. Dat is bijna 50 mensen meer dan de vorige keer, voor ons dus ruim 10% meer stemmen. Maar helaas niet genoeg voor een zetel. Voor de laatste restzetel kwamen we 13 stemmen tekort..

Overigens gingen de restzetels wel naar partijen die zich de laatste 4 jaar ook vaker hebben laten zien. Van ons zag u immers pas relatief vlak voor de verkiezingen weer iets.. Maar dat willen we niet opnieuw laten gebeuren.

Tijdens de campagne zijn we weer in het ritme gekomen om ook weer onze inhoudelijke bijdrage te leveren. Mét nieuwe gezichten, die elkaar op inhoud wel gevonden hebben.. U zult dus vaker de namen van Olaf Palmen, Willem Gloudemans en Ninon Kreutzer gaan tegenkomen.

En hoewel je, als je geen deel uitmaakt van de gemeenteraad, nu eenmaal minder invloed kunt uitoefenen gaan we wel ons best doen die 454 stemmen niet verloren te laten gaan.

Met u zijn wij zeer benieuwd wat er uit de college-onderhandelingen zal komen. Maar vooral ook, of u als kiezer dit als een afspiegeling gaat zien van wat u wilde.. Zullen de thema’s gezonde lucht en bodem, alsmede sociale woningbouw ook écht op de eerste plaats gaan komen? Qua zetelverhoudingen zou het kunnen…..

Peeter Mastenbroek

Ninon Kreutzer

Willem Gloudemans

Olaf Palmen