Waarop stemt u eigenlijk?

8 maart 2022

Waarop stemt u eigenlijk?

Het mag geen verrassing zijn dat wij het liefst hebben dat u bij de komende verkiezingen op de PvdA stemt. Maar het allerbelangrijkste vinden wij dat u überhaupt gáát stemmen, om uw stem te laten horen en om invloed uit te oefenen op de lokale politiek. Mocht u dan ook nog op ons stemmen, dan is dat natuurlijk mooi meegenomen.

De PvdA heeft als een van haar speerpunten in het verkiezingsprogramma staan het onderwerp “armoedebestrijding. “ Hard nodig na jarenlange samenwerking van het landelijke CDA en D’66 met de marktdenkers van de VVD. De bestaanszekerheid van kwetsbare burgers is alleen nog maar meer ondermijnd.

En nu willen ze óók nog de koppeling tussen de AOW en het minimumloon loslaten!  Gaan onze ouderen er nóg meer op achteruit!! Denkt u dat de lokale afdelingen van CDA en D’66 hier mét ons tegen zullen strijden??

Een ander belangrijk punt voor de PvdA is “heldere communicatie”, omdat wij vinden dat u van de gemeente mag verwachten dat zij duidelijk en helder met u communiceert. Als we dan kijken naar de uitingen in de campagne van bijvoorbeeld de Dorpspartij dan is het eigenlijk helemaal niet duidelijk waar u op stemt als u voor hen kiest.

Een van hun uitingen is namelijk dat zij “tegen onnodige bouw in de omgeving van het kasteel” zijn. Maar dit zegt natuurlijk helemaal niets. Misschien bent u, net als de PvdA, wel tégen verdere bebouwing van het landelijke gebied rondom het kasteel. en stemt u daarom op de Dorpspartij. Alleen zeggen zij dat niet. Er staat namelijk dat de bebouwing van de omgeving akkoord is, als het maar NODIG is. En dus kan de Dorpspartij op enig moment zeggen dat de bouw van bijvoorbeeld een parkeerplaats op een van de landerijen nodig is en dus dat die mooie omgeving aangetast mag worden. Door zo te formuleren speel je in op het gevoel van de mensen die tegen verdere bebouwing zijn, terwijl je dat helemaal niet tegen zult houden.

Daarnaast wilt u dat een partij luistert naar de burgers. Toen vorig jaar het CDA in de directe omgeving van een stembureau campagne uitingen plaatste, werden zij daar door mij, als bezorgde burger, per e-mail op aangesproken. Ik heb NOOIT een antwoord gekregen van het CDA in Gemert. Dus daar waar het CDA nu campagne voert met teksten als dat zij luisteren naar de burger, denken wij dat op dat standpunt nog iets af te dingen valt.

Wat vindt u trouwens van de afmetingen van de meeste verkiezingsposters?

Een ding is in ieder geval wel duidelijk: als u kiest voor de PvdA, dan kiest u voor een partij die werkt vanuit vertrouwen hebben in de burger, met een heldere communicatie, en die staat voor een Sterk & Sociaal Gemert-Bakel. U kiest dan voor een partij die “nee” zegt tegen verdere bebouwing van de omgeving van het kasteel en tegen een partij die zich hard zal maken om verdere aantasting van het kasteel te voorkomen. Een partij die opkomt voor de belangen van iedere burger in onze gemeente en een partij die strijdt voor een versnelde aanpak van het woningtekort.

PvdA Gemert-Bakel: Sterk & Sociaal…. óók lokaal!

Ons dreamteam